tiistai 12. marraskuuta 2013

Kyynämöisten 5. ja 6. luokan oppilaiden pipparkaakkusmuisteloja


Pipari

Söin piparia ja mieleeni tuli, kuinka isäni näytti saunassa miten sinne saadaan tuoreen ruisleivän tuoksu. Isä otti oluen ja heitti sitä kiukaalle. Siellä tuoksui aivan herkullinen ruisleipä. Kun isä lähti jäähylle koitimme veljeni Severin kanssa, että millainen haju tulee, jos heitämme Fantaa kiukaalle. Ja siitä tuli aivan kamala palaneen piparin tuoksu.
Samu  6lk
                                                                  

Piparkakkutaikina
Meillä oli vieraita kyläsää ja yhdellä heistä oli piparkakkutaikinaa mukana. Kun he lähtivät meiltä se piparkakku taikina jäi meille ja me syötiin se. Se oli hyvää.
Petrus 5 lk


Jouluaatto
Kotona jouluaattoaamuna herään. Avaan television. Äiti on herännyt aiemmin puuron keittoon. Kun muut heräävät menemme aamupalalle. Aamupalan jälkeen avaamme veljiemme kanssa viimeiset luukut suklaakalentereista. Sitten puolenpäivän aikaan syömme ruuan joka on joulupuuroa. Illalla käymme vielä hautuumaalla. Sitten saunotaan ja syödään jouluruoka ja sitten tulee pukki.
Sami 6 lk



 Jouluaattoaamu

Jouluna tehtiin pipareita ja odotin että niitä saa maistaa. Viimein ne olivat valmiita ja kaikki maistoivat niitä. Ne olivat hyviä. Jouluaattona, kun oli aamu , niin söin puuroa ja laitoin siihen kanelia. Sitten kanelipurkin kansi irtosi ja kaikki kanelit kaatuivat lautaselleni.

Ella 5 lk


Jouluaatto
Noin 4 vuotta taaksepäin menimme tekemään naapurimme Eilan luokse pipareita 2 taikinallista. Niitä syntyi noin 200 kpl. Pipari ukkoja tuli tehtyä ehkä jotain 5-10 kpl. Koristelimme pipareita vihreän, punaisen ja valkoisen värisillä koristetahnoilla. Silloin Late (pikkuveli Lauri) oli vasta 3-vuotias, niin Eila sanoi häntä keräpyllyksi. Piparien leivonta kesti ehkä 2 tuntia. Seuraavana päivänä oli jo jouluaatto. Aaton aamuna söimme mannapuuroa ja sen päälle vielä kaneli-sokeria. Sen jälkeen menimme joulukirkkoon. Ennen joulupukin tuloa söimme jouluaterian. Pöydässä oli kinkkua ja kaikenlaisia laatikoita ja salaatteja. Saimme joululahjaksi 3 tai 4 metrisen autoradan, DVD -elokuvia, legoja, pöytäjääkiekkopelin ja villavaatteita ja kaikkea sen sellaista.
Akseli 5 lk   


Joulun taikaa
Mieleeni tuli kerran, kun olin mummolassa leipomassa pipareita ennen joulua.  Leivoimme yhdessä myös pullia, joihin laitoimme myös rusinoita ja pikkuveljeni leipoi rusinapullaa, joka oli täynnä rusinoita. Siinä ei nimittäin näkynyt yhtään sitä pulla osaa… ja myös kanelipullia leivoimme isotätini kanssa veljeni syntymäpäiville. Syötiin myös jouluaattona kaneli- ja riisipuuroa. Kun  ”pukki” tuli,  pikkuveljeni sai rusinoita ja ”mussutti ” niitä.
Saana 5 lk


Kaneli riisipuurossa
Olin kerran kylässä isäni veljen luona ja siellä söin elämäni ensimmäisen kerran kanelia riisipuurossa ja olin ihmeissään, että mitä tossa puurossa on. Ja kun, me sen jälkeen mentiin leikkimään, niin isoveljeni päälle kaatui kaappi.
Sami 6 lk



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti