perjantai 25. lokakuuta 2013

Kyynämöisen koulun 3.-4. lk oppilaat maistelevat ja muistelevat




Ensimmäisellä tapaamiskerralla maistelimme piparkakkuja, rusinoita ja kanelisokeria. Millaisia tarinoita näistä muisteluista syntyi. Tässä muutama:


Puuromeininkiä
Muistan, kun erään kerran söin puuroa pienenä. Ensiksi minä maistoin puuroa, se ei ollut kovin hyvää. Laitoin siihen sokeria ja se maistui paremmalta. Sitten laitoin siihen vähän maitoa ja se maistui vielä paremmalta. Lopuksi vähän kanelia ja puuro oli mahtavaa.

Piparitalo ja joulupukki
Jouluna teimme piparista muumitalon. Jouluna tuli joulupukki. Se toi ihan liikaa lahjoja. Kun joulu oli ohi, sain rikkoa talon ja söin sen aina lattiasta kattoon. Se oli hyvää.

Joulumatka
Kotona oli vilskettä. Oltiin menossa joulutapahtumaan. Minä olin silloin melko nuori, vain 3-4 -vuotias. Kiljuin täysiä autossa, kun olin niin innoissani. Kyselin koko ajan: "Ollaanko jo perillä?" Viimein äiti hihkaisi, että nyt ollaan perillä. Minä näin Inkerin ja ryntäsin ulos autosta. Menin sisälle ja me leikittiin Inkerin kanssa. "Onkos täällä kilttejä lapsia?"  "JOO" kaikki huusi. Siis lapset. Joulupukki oli tullut. Hän jakoi jokaiselle pussin, jonka sisällä oli pipari, karkkia ja mandariini. Kaikki menivät puurolle ja laittoivat kanelia päälle. Nam nam, kuului.

Se hetki, kun olin 2v ja maistoin ekaa kertaa rusinoita
Istuin imurin päällä, kun äiti toi minulle rusinoita. Väitin, etten tykkäisi niistä, ja kun maistoin ne olivat tosi pahoja. Menin keittiöön ottamaan herkkuani mango-pilttiä, mutta en ylettynytkään hyllylle. Keksin ottaa imurin avukseni. Otin piltin ja sanoin: "njam, njam." Sitten halusin lusikan, mutta en ylettänyt ottaamaan sitäkään. Otin taas imurin avukseni. Niin sain lusikan, ja rupesin syömään pilttiä imurin päällä.


Se joulu, kun meidän koirat varasti niiden joululahjat
Oli joulu. Olin menossa suihkuun ja unohdin Anttonin ja Emman lahjat penkille. Kun tulin suihkusta huomasin huoneeni lattialla lahjapaperin. Arvelin, että se oli pikkusiskoni Moonan, mutta huomasinkin Emman suussa luun ja arvasin, että se oli repinyt lahjansa.


Altan reissu
Olipa kerran rusina. Oli hyvää, kun oli lentokoneessa. Lentokone laskeutui Altan lentokentälle. Barbro ja Kynmaari ilahtuivat, kun me mentiin niiden luo. Ja me syötiin hyvää ruokaa ja lähdettiin kotimaahan. Kotona ollaan ja kaikki on hyvin.


Kynkkälän joulutapahtuma
Olipa kerran perhe, jonka nimi oli Kerttusen perhe. Oli äiti Riita, isä Thomas ja lapset Väinö ja Henna. He olivat kilttejä. Eräänä talvi-iltana he lähtivät Kynkkälään. Se oli vanha kylätalo. Siellä oli joulutapahtuma, kun he menivät sinne. Ja siellä oli porukkaa paljon. Oli puuroa ja keksejä ja mehua ja kahvia. Siellä oli myös esityksiä. He olivat siellä 5 tuntia, ja lähtivät sitten kotiin. Kotona he menivät nukkumaan iloisin mielin.


Äidin kanssa
Olin äidin kanssa leipomassa ässiä kun näin, että ulkona oli joulupukki. Leipominen jäi kesken ja juoksin ulos. Joulupukki toi lahjasäkit sisälle ja jatkoi matkaa. Enpä enää ehtinyt leipoa, kun piti avata lahjat. Äiti leipoi loppuun.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti